در این نوشته می خوانید:
اشتباهات رایج بسیاری در حین جراحی ایمپلنت وجود دارد، مانند قرار دادن ایمپلنت نزدیک به عصب، سینوس یا حتی ریشه دندان دیگر. اما اگر برنامه ریزی مناسب برای ایمپلنت با تصاویر رادیوگرافی سه بعدی مخروطی با اشعه ایکس وجود داشته باشد، جراحی ایمپلنت دندانی بسیار سریع، ساده است و کمترین درد ممکن را خواهد داشت. بهبودی پس از جراحی ایمپلنت دندانی در بیماران سالم معمولاً طی یک تا دو ماه کامل می شود و بدون حادثه است. اما زمانی که بیمار سالم نیست یا برنامه ریزی مناسب برای ایمپلنت انجام نمی شود، جراحی ایمپلنت می تواند مشکلات و عوارضی داشته باشد. خطرات و عوارض کاشت ایمپلنت های دندانی را باید درک کرد و با دقت در نظر گرفت، حتی علیرغم این واقعیت که کاشت ایمپلنت دندانی در 95% موارد موفق است.
هرگز، هرگز دندانپزشک نباید کاشت ایمپلنت دندانی را انجام دهد، مگر اینکه تصاویر رادیوگرافی پرتو مخروطی سه بعدی CBCT با اشعه ایکس گرفته شده باشند. حتی ارزش تاس انداختن را هم ندارد. چه به یک دندان یا یک دهان پر از ایمپلنت نیاز داشته باشید، همیشه یک تصویر سه بعدی بگیرید. شما نمی توانید آناتومی استخوان فک را بدون تصاویر رادیوگرافی با اشعه ایکس سه بعدی ببینید. اکثر دستگاه های اشعه ایکس بزرگ که کنار آنها ایستاده اید، دستگاه های رادیوگرافی دو بعدی “پانورامیک” با اشعه ایکس هستند. یک CBCT سه بعدی یک قطعه گران قیمت 100-200 هزار قطعه ای از تجهیزات است که فقط متعلق به دندانپزشکان و جراحان متخصص ایمپلنت است. از دندانپزشک بپرسید که آیا “عکس رادیوگرافی سه بعدی پرتو مخروطی با اشعه ایکس” می گیرد یا خیر. قرار دادن ایمپلنت های دندانی بدون تصاویر رادیوگرافی پرتو مخروطی با اشعه ایکس مانند سوراخ کردن دیوارهای خانه است بدون اینکه بدانیم سیم ها و لوله ها کجا قرار دارند.
دوباره باید بگوییم گرفتن یک عکس رادیوگرافی سه بعدی با اشعه ایکس ضروری است. ایمپلنت ها را می توان با مدیریت مناسب و با موفقیت بالا در اطراف سینوس ها قرار داد. به کاری که برای بالا بردن سینوس و دور کردن آن از محل قرار گیری ایمپلنت انجام می شود سینوس لیفت می گویند. برای بالا بردن سینوس باید بدانید کجاست و بتوانید آن را به درستی بالا ببرید.
این منجر به ایمپلنت دندانی می شود که به دلیل کاهش ارتفاع در دسترس برای روکش ایمپلنت، خیلی کوتاه به نظر می رسد. چقدر دوست دارید یک دندان کوتوله کوتاه در لبخند خود داشته باشید؟ این فقط یک مشکل زیبایی دندانی نیست، بلکه یک مشکل زشت و شرم آور است.
این ممکن است باعث شود که دندان خیلی بلند به نظر برسد. همچنین تمیز کردن آن دشوارتر خواهد بود، ممکن است به دندان های روبروی خود ضربه بزند و باعث ساییدگی آنها شود و ایمپلنت ممکن است دیرتر عفونی شود.
معمولاً این مشکل نتیجه بیماری است که به علت عدم استفاده از داروهای تجویز شده پس از جراحی ایمپلنت بروز می یابد. همچنین می تواند به دلیل ناسالم بودن استخوان در محل قرارگیری ایمپلنت اتفاق بیفتد. یکی دیگر از احتمالات عرض ناکافی استخوان برای کاشت ایمپلنت یا قرار دادن ایمپلنت در زاویه ای است که در پایین از استخوان بیرون آمده است. در صورتی که ایمپلنت تحت فشار بیش از حد قرار گیرد و یا استخوان ناسالم و شکننده باشد، ایمپلنت همچنین می تواند در هنگام قرار دادن باعث ترک خوردن استخوان شود. توجه: همه اینها تقصیر دندانپزشکی نیست که کاشت ایمپلنت را انجام می دهد، بلکه ممکن است فقط یک مورد بالینی دشوار یا غیرممکن باشد.
این باعث می شود روکش ایمپلنت در مرکز بین دندان ها قرار نگیرد و ممکن است غذای زیادی زیر ایمپلنت دندانی شما گیر کند.
این باعث ضخیم شدن بیش از حد دندان در سمت زبان و ایجاد یک برآمدگی بزرگ در زیر روکش در سمت گونه و لب می شود.
این باعث می شود روکش در سمت گونه و لب بیش از حد ضخیم باشد و یک لبه بزرگ در سمت زبان وجود داشته باشد.
این منجر به وارد آمدن نیروهای بایت خارج از زاویه و گاهی اوقات ضخیم شدن روکش در سمت بیش از حد زاویه دار می شود.
این ممکن است منجر به از دست دادن دندان مجاور و عفونت ایمپلنت شود. عوارض ایمپلنت های دندانی اتفاق می افتند. مشکلات ایمپلنت های دندان ممکن است رخ دهند.
تشخیص زود هنگام مشکلات ایمپلنت های دندانی بسیار مهم است. وقتی همه چیز برای ایمپلنت دندانی درست به نظر نمی رسد، معمولاً مشکلی وجود دارد. ایمپلنت ها خیلی سریع و معمولاً با حداقل علائم و بدون هیچ حادثه بزرگی بهبود می یابند. بهترین اقدام زمانی باید انجام شود که ایمپلنت در حال شکست است، تشخیص زود هنگام شکست و برداشتن سریع ایمپلنت درست ترین اقدام ممکن است. اگر ایمپلنت ناموفق درون استخوان فک باقی بماند، حداقل باعث درد و تحلیل استخوان می شود. شکست ایمپلنت دندانی همچنین می تواند به طور بالقوه باعث آسیب به دندان های دیگر و احتمالاً یک عفونت بد شود.