در این نوشته می خوانید:
عادت کشیدن سیگار چگونه می تواند موجب تخریب نتایج جراحی ایمپلنت های دندانی شود و برای موفقیت آن چه کار می تواند انجام داد؟
شاید شما نیز خوانده یا شنیده باشید که کشیدن سیگار می تواند برای ایمپلنت های دندانی خطر محسوب شود. اما آیا به این معناست که به افرادی که سیگار می کشند باید گفت که نمی توانند ایمپلنت دندانی دریافت کنند زیرا آنها گزینه های مناسبی برای ایمپلنت های دندانی نیستند؟
آیا 100 درصد اطمینان دارید که کشیدن سیگار عامل خطر محسوب می شود؟
بواسطه تأثیرات مضر نیکوتین، تنباکو و دود، هیچ یک از جراحی های ایمپلنت های دندانی موفقیت آمیز نخواهند بود. تأثیرات متعدد کشیدن سیگار می توانند مانع جراحی ایمپلنت های دندانی شوند.
بهبود و ارتقاء تولید و بازسازی عروق منجر به افزایش روند بهبود استخوان می شود، در حالی که کاهش تولید و بازسازی عروق در روند بهبود استخوان مشکل بوجود خواهد آورد. این اتفاق به این دلیل رخ می دهد که کشیدن سیگار می تواند موجب کاهش جریان خون شود.
نقش پروتئین های تشکیل استخوان (BMPs) از اهمیت ویژه ای برخوردار است، زیرا اصلی ترین عامل تشکیل استخوان در بدن هستند. در تحقیقات ثابت شده است که نیکوتین روی پروتئین های BMP-2 تأثیر مهارکنندگی دارد، در نتیجه مانع فعالیت های تولید استخوان می شود. بنابراین، کشیدن سیگار اساساً دو فرایند بسیار مهم در روند اسئواینتگریشن را متوقف می کند: جریان خون و فاکتورهای رشد.
مانند هر جراحی دیگری، بایستی دستور العمل های قبل و بعد از عملی که جراح به شما می دهد را به درستی عمل کنید تا اطمینان حاصل نمایید که بیشترین شانس موفقیت را خواهید داشت- از جمله تغییر رژیم غذایی، نوشیدن و کشیدن سیگار.
گرچه توصیه می شود تا جای ممکن، خیلی قبل تر از جراحی کشیدن سیگار را متوقف کنید. بهتر است این عادت را یک تا دو هفته قبل از فرایند ترک کنید. اینکه چقدر طول می کشد تا پس از جراحی کاشت ایمپلنت بتوانید سیگار بکشید می تواند متفاوت باشد، اما به طور کلی پیشنهاد می شود برای شانس بیشترین اسئواینتگریشن، دو تا سه ماه صبر کنید. طی چند روز نخست پس از جراحی، بدن لخته های خونی تولید می کند که مانع وارد شدن ذرات غذا و باکتری به محل جراحی می شوند. کارهایی مانند استنشاق دود، تف کردن، یا نوشیدن مایعات با نی می توانند موجب شل و کنده شدن لخته های خون و خشکی حفره دندان شوند- شرایطی که درد غیر قابل تحملی بوجود می آورد. بویژه ضرورت دارد که ظرف 72 ساعت پس از فرایند به هیچ عنوان سیگار نکشید.
در این بخش به بیان برخی راهکارهای مراقبتی خواهیم پرداخت که با انجام آنها احتمال موفقیت پس از کاشت ایمپلنت های دندانی افزایش خواهد یافت: