در این نوشته می خوانید:
آیا شما هم دندان های لب پر شده یا بین دندان های جلوی خود فاصله هایی دارید که از آنها ناراضی هستید؟ باندینگ دندان می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.
باندینگ دندان نوعی فرایند زیبایی دندانپزشکی است که در آن مواد رزین کامپوزیت های همرنگ دندان ها روی آنها اعمال می شود تا لبخند را بهبود بخشند. باندینگ می تواند ظاهر دندان هایی که لب پر شده اند، ترک خورده اند، شکسته اند، روی آنها لکه ایجاد شده است، یا بین آنها فاصله وجود دارد را اصلاح نماید. باندینگ دندان های جلوی شما در حقیقت نیاز به کمترین آماده سازی دندان ها دارد. معمولاً داروی بی حس کننده نیاز نیست مگر آنکه یک ترمیم قدیمی یا پوسیدگی روی دندان وجود داشته باشد. دندان هایی که قرار است باندینگ روی آنها اعمال شود باید با یک ژل مخصوص زبر شود تا به چسبیدن مواد باندینگ به دندان ها کمک کنند. سپس رزین کامپوزیت اعمال می شود و با نور فرابنفش کیور (خشک) می شود. سپس دندانپزشک شما رزین را پولیش خواهد کرد و آن را شکل خواهد داد تا شکل نهایی خود را پیدا کند.
باندینگ دندان فرایندی است که حتی نیاز به بی حسی هم ندارد، مگر آنکه نیاز به پر کردن دندان داشته باشید یا اینکه نیاز باشد دندانپزشک تغییر بزرگی در شکل دندان ها ایجاد نماید. علاوه بر این، اگر لب پر شدگی دندان شما تا نزدیک عصب دندان رفته باشد ممکن است لازم باشد از بی حسی استفاده شود، زیرا ممکن است ترمیم دندان به آن نزدیک شود و دردناک باشد.
مرحله نخست انتخاب رنگ رزین کامپوزیت است که تا حد امکان به رنگ دندان نزدیک باشد. دندانپزشک برای این کار از چارت رنگ استفاده خواهد کرد تا انتخاب درستی داشته باشد.
سپس، دندانپزشک آماده سازی های لازم را انجام می دهد تا مواد باندینگ را به ساختار موجود دندان بچسباند. آنها این کار را با ایجاد سطحی زبر و اعمال ماده باندینگ انجام می دهند. سطح زبر باعث می شود مایع و کامپوزیت راحت تر به دندان بچسبند. دندانپزشک رزین کامپوزیت را به محل مورد نظر اضافه می کنند و سپس آن را شکل می دهد تا آسیب را ترمیم نماید. سپس رزین با یک نور فرا بنفش خشک می شود. اگر فکر می کنید کار انجام شده خیلی خوب نیست، پس از آنکه رزین خشک شد، دندانپزشک می تواند دندان را بیشتر شکل دهد.
باندینگ دندان یک فرایند کاملاً بی خطر و ساده است. هیچ خطری وجود نخواهد داشت. بر خلاف ونیرها، دندانپزشک دندان های شما را نخواهد تراشید بنابراین اگر به رزین کامپوزیت شما آسیب وارد شود، می توانید برای ترمیم آن به دندانپزشک مراجعه کنید بدون آنکه نگران باشید چه اتفاقی برای دندان شما خواهد افتاد. علاوه بر این رزین کامپوزیت در مقایسه با ونیرها و روکش ها کمتر لب پر می شوند و می شکنند.
باندینگ های دندانی گزینه ای فوق العاده برخی شرایط زیبایی خاص هستند. برای استفاده از مواد رزین کامپوزیت محدودیت هایی وجود دارد، بنابراین برای تصمیم گیری در مورد استفاده از آنها با دندانپزشک خود مشورت کنید.
موفقیت آمیز بودن باندینگ های دندانی، تا قسمتی، بر اساس محل ترمیم دندان مشخص می شود. اگر باندینگ دقیقاً لبه دندان واقع شده باشد، به احتمال زیاد، به خاطر فشار ناشی از جویدن و گاز زدن و نیز نوع غذایی که به آن گاز می زنید، دوام چندانی نخواهند داشت. غذاهای جویدنی و ترد و سفت، در مقایسه با غذاهای نرم، بیشتر و به سرعت موجب تضعیف باندینگ دندان ها خواهند شد. بیمارانی که روی دندان های جلوی خود مواد باندینگ دارند باید از گاز زدن مستقیم غذاهایی که برای باندینگ خطرناک هستند خودداری نمایند. باندینگ همرنگ دندان ها، بسته به محل دندان هایی که ترمیم شده اند، بایت بیمار، و نیز عادات غذا خوردن و جویدن بیمار، به طور میانگین می تواند 4 تا 8 سال دوام داشته باشد.
دندان هایی که باندینگ دارندنیاز به مراقبت های خانگی متفاوت یا خاصی ندارند. باید این گونه دندان ها را نیز مانند دندان های طبیعی خود مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. با این حال، همانطور که در بالا ذکر شد، به مرور زمان ممکن است روی باندینگ های دندانی نیز لکه ایجاد شود. احتمال ایجاد لکه در افرادی که قهوه، چای، نوشابه سیاه، شراب قرمز، یا فراورده های تنباکو مصرف می کنند بیشتر خواهد بود.
اکثر شرکت های ارائه دهنده بیمه های خدمات درمانی باندینگ های دندانی را تحت پوشش خود قرار نمی دهند زیرا نوعی درمان زیبایی تلقی می شوند. با این حال، بهتر است قبل از مراجعه به دندانپزشک با شرکت بیمه خود تماس بگیرید و بپرسید آیا آنها هزینه اینگونه خدمات دندانپزشکی را تقبل می کنند یا خیر.